به گزارش کردوار نیوز ، دکتر زهرا عبدالهی به مناسبت روز جهانی غذا گفت: بیش از 3 میلیارد نفر (حدود 40 درصد از جمعیت جهان) نمی توانند رژیم غذایی سالمی تهیه کنند. بر اساس آخرین برآوردها ، 41 میلیون نفر در 43 کشور جهان در خطر گرسنگی هستند. در سال 2019 ، این رقم 27 میلیون نفر بود.
وی افزود: بیش از دو میلیارد نفر به دلیل تغذیه نامناسب و کم تحرکی دارای اضافه وزن و چاقی هستند. سالانه 4.3 میلیون بزرگسال در سراسر جهان بر اثر چاقی جان خود را از دست می دهند. علاوه بر این ، 44 درصد دیابت ، 23 درصد بیماری های ایسکمیک قلب و 7 تا 41 درصد سرطان ها با چاقی مرتبط هستند.
وی در ادامه گفت: 14 درصد غذای جهان در حین کاشت ، برداشت ، ذخیره سازی و حمل و نقل از بین می رود و 17 درصد مواد غذایی نیز توسط مصرف کنندگان هدر می رود. جمعیت شهری جهان با 55 درصد افزایش به 68 درصد تا سال 2050 خواهد رسید.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه گفت: بین 720 تا 811 میلیون نفر در سال 2020 گرسنه خواهند ماند. این رقم 161 میلیون بیشتر از سال 2019 است. حداقل 30 درصد از کودکان جهان از سوء تغذیه رنج می برند.
عبدالهی افزود: نقش غذا و نقش افراد جامعه در سلامت ، بار بیماری و کارآیی و ارتباط آن با توسعه اقتصادی با تحقیقات گسترده جهانی اثبات شده و در تأمین غذای سالم و سلامت تغذیه سرمایه گذاری شده است.
عبداللهی ادامه داد: “2021 روز جهانی غذا ، در دومین سال همه گیری جوید 19 و آثار گسترده آن در سراسر جهان.” آینده ما نتیجه کارهایی است که امروز انجام می دهیم. تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر. “به کشورهایی که در حال برنامه ریزی هستند هشدار می دهد.
وی افزود: “آخرین گزارش فائو (2020)” امنیت غذایی و تغذیه جهانی “زنگ خطر جدی برای بشریت و رهبران جهان است. تعداد افراد مبتلا به سوء تغذیه مزمن همچنان در حال افزایش است ، به ویژه با ظهور جهانی کووید 19.
وی گفت: این گزارش نشان می دهد که بین سالهای 2020 تا 720 ، 811 میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی روبرو هستند ، به این معنی که 161 میلیون نفر بیشتر از سال 2019 در سراسر جهان گرسنه خواهند بود.
مدیر دفتر انجمن گفت: “بر اساس این گزارش ، جهان در حال پایان دادن به گرسنگی تا سال 2030 است و در مسیر درستی حرکت نمی کند و با وجود برخی پیشرفت ها ، اکثر شاخص ها برای دستیابی به اهداف جهانی تغذیه ناامید کننده است.” بهبود تغذیه.
عبداللهی افزود: امنیت غذایی و کیفیت تغذیه در میان آسیب پذیرترین گروه ها با شیوع بیماری کووید 19 و تأثیر منفی آن بر ابعاد اقتصادی و اجتماعی تقویت می شود و تأثیر مخربی بر موفقیت مبارزه با گرسنگی خواهد داشت. در سه مورد اخیر دهه ها. ”
وی گفت: ایران از این تهدید و بحران فعلی کرونا در امان نیست به دلیل کاهش درآمد و از دست دادن شغل برای برخی افراد ، تحریم های ناجوانمردانه ، افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و خطر تورم ، به ویژه در مناطق. بخشهای مربوطه از آن حمایت کنند.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه گفت: “کشور ما پیشرفت چشمگیری در کاهش سوء تغذیه کودکان و مادران و کمبودهای ریز مغذی در قالب شبکه های بهداشتی و برنامه های توسعه مشارکتی داشته است. بیش از دو دهه است که بحران جهانی کرونا و شرایط اقتصادی آن در شرایط کنونی پیامدها ، ما می ترسیم که با افزایش قیمت مواد غذایی و گسترش تغذیه مجدد در میان خشکسالی ، اقشار کم درآمد و گروه های آسیب پذیر روبرو شویم.
عبدالهی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود ، دفتر بهبود تغذیه جامعه با همکاری کمیته امداد امام (ره) برنامه حمایت تغذیه ای را برای مادران باردار و کودکان زیر 5 سال که دچار سوء تغذیه و نیاز هستند اجرا می کند. با همکاری مستقیم این اداره ، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در دو سال گذشته طرح کمک معیشتی را برای خانواده های فاقد امنیت غذایی اجرا کرده است.
وی ادامه داد: متخصصان تغذیه شاغل در مراکز بهداشتی درمانی استان ، شهرستان و مراکز بهداشتی جامع خدمات مشاوره تغذیه و آموزش و فرهنگ تغذیه مناسب را به خانواده های مبتلا به بیماری عروق کرونا ویروس قلب ارائه می دهند و خدمات ارزنده ای را در قالب طرح شهید سلیمانی ارائه می دهند.
وی گفت: مشاوره تغذیه از طریق سیستم تلفنی 4030 به مردم کشور ارائه می شود تا سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در دوران نقاهت و بهبودی با بیماری عروق کرونا ویروس قلب مبارزه کند. نظارت بر وضعیت تغذیه
عبدالهی خاطرنشان کرد: بدون شک ، علاوه بر تغذیه ای که توسط کارکنان بهداشتی کشور ، بهورزان و متخصصان تغذیه به مردم ارائه می شود ، اقدامات دیگری نیز در سطح ایمنی و تغذیه کلان مواد غذایی وجود دارد. سیاست ها. کنترل قیمت مواد غذایی ، تولید مواد غذایی ، عرضه و در نظر گرفتن یارانه های غذایی برای چندین دهه در زنجیره مصرف کننده و اتخاذ تدابیری برای کاهش ضایعات مواد غذایی برای کاهش خطر امنیت غذایی مهم است. کمبودهای تغذیه ای و ریزمغذی ها و عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیرواگیر رایج ، از جمله بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و سرطان را مدیریت می کند.
به گزارش وبدا ، وی در پایان گفت: ایمنی غذا و انواع مختلف تغذیه ناشی از سوءتغذیه و سوء تغذیه ، علاوه بر آثار منفی جسمی ، بر سلامت اجتماعی و روانی نیز تأثیر منفی می گذارد. بنابراین ، تأمین امنیت غذایی و تغذیه ای جامعه باید یکی از اهداف اصلی برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور باشد.
انتهای پیام